czwartek, 6 lipca 2017

Babeczki z dżemem i białą czekoladą


Przez kolejny miesiąc mnie nie będzie, bo uciekam do pracy, więc zostawiam przepis na babeczki. 

Składniki: 

  • 200g mąki pszennej 
  • 100 g mąki kasztanowej 
  • 100 g ksylitolu 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 duże jajko 
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • 1 szklanka mleka 
  • 4 łyżki oleju 
  • 1,5 szklanki truskawek/jeżyn/wiśni + 4 łyżki cukru 
  • 100 g białej czekolady 


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 


Truskawki lub inne owoce zagotować z cukrem i odstawić do ostygnięcia. 


Mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski i odstawić.


Jajko roztrzepać i połączyć z resztą mokrych składników. 


Połączyć wszystkie składniki i dodać posiekaną czekoladę. 


Piec około 30 minut w temperaturze 190 st. C.



Smacznego ! 


Halinka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz